Innovaties

Altijd open voor verbetering
Altijd open voor verbetering
Altijd open voor verbetering

Innovaties

Ervaringen op de bouw zijn voor ons dagelijks input voor verbetering. Enkele voorbeelden:

 • Voorkom wateroverlast bij hevige buien met de nieuwe infiltratiefundering. De infiltratiefundering wordt geplaatst onder de berging en is direct toe te passen als vloer. De fundering vangt het hemelwater op in kratten en stroomlijnt de afvoer.
 • Het veranderende klimaat daagt ons steeds uit om innovatief te zijn. Daarom ontwikkelen wij een berging met Xylovast®. Deze berging is bestand tegen de steeds extremere weesinvloeden.
 • We ontwikkelden handzame kunststof funderingsblokken als alternatief voor zware en moeilijk te hanteren betonnen varianten
 • We passen lichtgewicht prefab betonnen vloerplaten toe, die snel en makkelijk te plaatsen zijn
 • In het streven naar energie neutrale woningen, creëerden wij de energieleverende berging die bestaat uit een houten skelet, dak met zonnepanelen in een aluminium frame en geïntegreerde dakgoot. Deze wordt geleverd exclusief omvormer.

Lees hieronder meer informatie over deze producten

De infiltratiefundering. Voorkom wateroverlast in uw tuin.

Productgegevens

Regenwater van woningdaken geleidelijk weg laten vloeien op het eigen terrein. Dat wordt steeds belangrijker met de toenemende droogte. Maar de ruimte in tuinen is vaak maar beperkt en de grond ligt al vol buizen en leidingen. Wij bedachten hier samen met onze partners een slimme oplossing voor. Onder onze prefab houten berging in de tuin wordt een fundering geplaatst die is opgebouwd uit infiltratiekratten, “De infiltratiefundering”. Zo kan ongeveer 4.500 liter water worden opgevangen en geleidelijk worden afgegeven aan de bodem. De kratten zijn gefabriceerd uit 100% gerecycled plasticafval. De oplossing is daarmee niet alleen klimaatbestendig maar ook circulair.
Nieuwsgierig? Onze collega Kim Uitzetter legt in onderstaande video uit hoe dit in zijn werk gaat.

Climate Controle door een berging met Xylovast®

Productgegevens

Het veranderende klimaat daagt ons telkens weer uit om innovatief te zijn. Daarom ontwikkelen we op een duurzame manier producten die de steeds extremere weersinvloeden kunnen doorstaan. Hete zomers, koude winters, windvlagen én zware regenval zorgen voor zwaardere belasting van uw houten berging. Een berging met Xylovast® bekleding is hier tegen bestand. Dit materiaal geeft de berging nog meer uitstraling zowel van buiten als van binnen. In combinatie met de langere levensduur dé perfecte keuze.

Energieleverende berging

Productgegevens

De energieleverende berging bestaat uit een houten skelet en een dak met zonnepanelen, geklemd in een aluminium frame. Aan de lange zijde is deze voorzien van een geïntegreerde dakgoot. De berging is beschikbaar in diverse maatvoeringen met een daarop afgestemd aantal zonnepanelen. Deze worden geleverd exclusief omvormer. De gevelbekleding van de berging is volledig aan te passen naar de wens van de opdrachtgever.

Lichtgewicht Prefab Vloerplaat

Productgegevens

De LPV bestaat uit randbalken met een vloerveld van gewapend beton, opgevuld met PS-schuim. Dit combineert een laag eigen gewicht – lager dan de uitkomende grond – met voldoende draagvlak. De lichtgewicht prefab vloerplaten zijn in alle maten verkrijgbaar en maakt bekistingen en betonstorten overbodig. De vloeren monteren wij samen met de berging.

Lichtgewicht Prefab Vloerplaat Voordelen
 • Naadloos en gerold afgewerkt tegen uitglijden.
 • Prefab voorzieningen voor elektra.
 • Kostenbesparend, want uitzetten is eenvoudig en fundatie vaak niet nodig.
 • Snel te plaatsen, dus een hoge bouwsnelheid voor bergingen.

De Lichtgewicht Prefab Vloerplaat (LPV) maakt onze berging helemaal af!

Kunststof Fundatieblokken

Productgegevens

Een berging staat met een goede fundering. Na grondig onderzoek vonden we een alternatief dat beton in elk opzicht overtreft: milieuvriendelijk gerecycled kunststof. Inmiddels hebben we 8 jaar ervaring met dit product.

Voordelen:
 • Kunststof blokken zijn een stuk lichter dan beton.
 • Eenvoudig handmatig op te pakken en te transporteren.
 • Een goede oplossing voor de gezondheid van de bouwplaatsmedewerkers.
Oplossing met toekomstperspectief:
 • Een kunststof fundering is bijzonder duurzaam en vergaat niet.
 • Dit product is UV-bestendig en houdt zijn draagkracht bij zeer hoge en lage temperaturen.
 • Door uitgekiende modellering wordt het opwaaien van de berging voorkomen.
 • Het krimpen en uitzetten van de fundatie wordt opgevangen in de glijverbinding tussen de blokken. De Groot Vroomshoop heeft het patent op deze bijzondere fundatieblokken verkregen.

Een berekend alternatief Kunststof biedt een goede oplossing. Een lichtgewicht fundatie voorkomt gezondheidsproblemen, is snel gemonteerd, houdt stand tot in lengte van dagen en heeft een perfecte maatvoering. De Groot Vroomshoop geeft dezelfde garanties af als bij betonfundatie.

Energiezuil voor bergingen

Productgegevens

Geen montage van losse onderdelen; verlichting en wandcontactdoos zitten efficiënt voorgemonteerd op de energiezuil.

Verlichtingsarmatuur

‘Bulleye’ met helder geribd glas en draadkorf, ovaal model en inclusief ledlamp.

Schakelaar & wandcontactdoos

Een wipschakelaar met dubbele wandcontactdoos met randaarde. Constante stroomvoorziening aan de bovenkant van de energiezuil voor bijvoorbeeld buitenverlichting.

Bekabeling

Installatiekabel vanaf kabeldoos naar schakelaar/wandcontactdoos en naar verlichtingsarmatuur. Spatwaterdichte uitvoering overeenkomstig NEN 1010/KEMA-keur. Voedingskabel aan te sluiten door derden. Mantelbuis, slagvaste installatiebuis, vastgezet met klembeugels.

Dubbelwandige berging

Productgegevens

Bergingen van De Groot Vroomshoop zijn al jaren een begrip in Nederland. Tienduizenden exemplaren staan inmiddels in Nederlandse tuinen waar dagelijks van deze praktische en kwalitatief hoogstaande opslagruimte wordt genoten. Om de kwaliteit nog verder te verhogen kunnen wij onze bergingen voorzien van een binnenplaat. Wij willen hiermee ingaan op de steeds hogere eisen die de consument stelt aan bergruimte in de tuin.

Voordelen:
 • Strakke afwerking
 • Geen vochtdoorslag meer door de wanden
 • Geen naden en kieren meer
 • Constructie is nog stabieler
 • Na-isoleren eenvoudig uit te voeren
 • Nagenoeg elke gevelbekleding mogelijk
 • Rabbatdelen
 • Vuren latten 11 x 40 mm
 • 11mm melamine spaanplaat
 • Stijl-/regelwerk element

In Spijkenisse is de wijk Sterrenkwartier Hoog gelegen, een typische naoorlogse wijk met veel sociale huurwoningen gevestigd in 60-er jarenblokken. Maar niet voor lang. Deze wijk wordt namelijk omgetoverd tot een nieuwe en eigentijdse woonomgeving met een gevarieerd woningaanbod met eengezinswoningen, beneden-bovenwoningen en appartementengebouwen. De [...]

Aan de zuidzijde van Den Haag tegen Wateringen aan, is een prachtig woongebied gecreëerd: Haags Buiten. Hier genieten de bewoners inmiddels van een bijzondere woonomgeving, die met recht “het beste van twee werelden” genoemd mag worden. Immers een groene en waterrijke omgeving, op korte afstand [...]

Met trots dragen we vanaf nu het Keurmerk HoutbouwersNL. Hiermee committeren wij ons aan top-class houtbouw, prestatie-eisen, productieprocessen en de onafhankelijke toetsing daarop. Het nieuwe keurmerk voor houtbouwsystemen ontzorgt de aannemer die met de WKB te maken krijgt. In de toenemende vraag naar houtbouwsystemen, garandeert [...]

Interesse in onze diensten?

Onze medewerkers helpen u graag verder

Bel 0546-666333 of mail naar info@degrootvroomshoop.nl

Ik wil meer informatie over De Groot Vroomshoop
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Print Friendly, PDF & Email